Hlívu ústřičnou nakrájíme na tenké proužky. V kastrůlku na lžíci oleje necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou slaninu, přidáme hlívu a orestujeme. Kuřecí stehna osolíme, okmínujeme, vložíme do pekáčku, vsypeme orestovanou hlívu, podlijeme šálkem vroucí vody a pečeme při teplotě 180 - 190° asi hodinu a čtvrt. Měkké kuře vyjmeme, do výpeku vlijeme záklechtku z mouky a kuřecího vývaru (nebo vody) a povaříme. Můžeme dochutit kouskem bujónu. Vrátíme zpět kuřecí stehna, prohřejeme a podáváme s rýží přelité houbovou omáčkou.
Tip: Můžeme použít jakékoliv hříbky nebo žampióny.
Ubytování Zlín vám poskytne k výletům potřebné náležitosti, které se
týkají možností, o kterých se vám doposud nesnilo. Penzion U Johana se vám bude
jistě líbit, jelikož nabízí potřebný relax k tomu, abyste si krásně...
zobrazit článek